Suroviny:
1 kg kyslej kapusty, 250 ml šťavy z kyslej kapusty (rôsolu), 1 ks údenej klobásy, dve hrste sušených húb (najlepšie dubákov), 300 g bravčových rebier, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, feferónka alebo čili paprička, majoránka, červená paprika
Príprava:
1Kyslú kapustu pokrájame na drobnejšie, opláchneme a dáme ju variť spolu s bravčovými rebrami. Neskôr pridáme huby namočené vo vode. Kapustu dochutíme podľa potreby.
2Pridáme čierne korenie, feferónku, červenú papriku, majoránku, olúpanú klobásu, pokrájanú na kolieska, cesnak prelisovaný alebo pokrájaný na drobno a šťavu z kyslej kapusty.
3Všetko spolu povaríme a nakoniec ešte dochutíme. Uvarené bravčové rebrá vyberieme a mäso z nich dáme do kapustnice.