Bravčové karbonátky /Šňicľe/

Suroviny:

1 kg bravčového pliecka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 2 lyžice strúhanky, soľ, čierne korenie, bravčová masť na vyprážanie a strúhanka na obalenie

Príprava:

1 Mäso, cibuľu, cesnak pomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme strúhanku a mokrými rukami premiešame.

2 Sformujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.


3 Opečieme na bravčovej masti na oboch stranách.

Šňicľe

1 kilo śvinskoho pľecka, 1 cibuľa, 2 zubki cesku, 2 vajca, 2 loški breźľov, suľ, poper, šmaľec na pražeňe, brežľe na obaľovaňe

1 Meso, cibuľu i cesnok pomeľeme, dame do miski a posoľime, popoprime, dame breźľe, vajca a z mokrima rukami fajne premišame.


2 Po kus z ňoho odobirame a robime šnicľe.


3 Šnicľe obaľime u breźľov a pečeme na rozohratim šmaľcu z obidvoch bokov.